broodjes

Waar vroeger alleen een broodje met een snack of gehaktbal uit de jus werd geserveerd wordt er vandaag de dag steeds meer geserveerd.Van culinaire hoogstandjes zoals een broodje gezond of broodje warm vlees tot aan een volledig belegd broodje met van alles erop en eraan.Ook zie je steeds meer snacks zoals een donut, muffin of chocoladebroodje.Of hartig in de vorm van een saucijzen of worstenbroodje.

 

Vettig

Cafetaria’s verkopen voor zo rond de lunchtijd ontzettend veel broodjes bal kroket of frikandel.
Maar vandaag de dag zijn er ook variaties zoals salades en brie.
Natuurlijk zijn dit ook weer geen gezonde beleg soorten maar het is wel lekker.
Tevens zorgt het ervoor dat ze steeds vaker terug komen dus voor de portemonnee van de cafetaria is dit wel gezond.
Ook bieden steeds meer zaken een stokbroodje aan met daarop 3 snacks.
Wat ook nog zon aanrader is met 3 mexicanos jam jam..

Gezond

We hebben steeds meer varianten van het klassieke broodje gezond.
Zo werd het vroeger met ham, kaas, ei, sla, komkommer en tomaat gemaakt.
Maar vandaag de dag word het ook met kipfilet en kalkoenfilet gemaakt.
Het plakje kaas is namelijk nog ongezonder als een kroket qua calorieën.
Dus cafetaria’s gaan hier steeds creatiever mee om.

Zoet

Steeds meer mensen worden een echte zoetekauw.
Dit uit zich niet alleen in het snoepen van winegums, dropjes of chocolade maar ook in broodjes.
Zo heb je bijvoorbeeld een broodje  brie met walnoten en honing.
Of voor de kleine onder ons een lekker broodje jam of hagelslag.
Maar ook komen er steeds meer snacks zoals een muffin of een donut met een suikerlaagje.
Het is niet gezond maar wel lekker !