Belgische frieten

De populariteit van deze frieten zit hem in het zogenaamde bintje.
Een bintje is een aardappelsoort die je alleen in belgie kunt vinden.

 

Waarom zijn ze zo populair?

België exporteert maar liefst 4,4 miljoen ton aardappels per jaar.
De populariteit van de Vlaamse friet is ontstaan uit de speciale aardappelsoort bintje.
Dit bintje is alleen in België te verkrijgen en word met zorg bewerkt en geselecteerd.
Ook word deze aardappelsoort op een duurzame en innovatieve manier geteeld.

Waarom gaan mensen dan toch naar België?

De zogenaamde Belgische frietkotten welgeteld 5000 door heel België heen zijn immaterieel erfgoed.De Belgische frieten die je daar krijgt zijn niet alleen verser maar worden ook speciaal gefrituurd.
Maar de beleving van een ouderwets friet kotje doet ook veel met mensen dit zie je niet veel in Nederland.Daardoor gaan we deze frieten het liefst bij de zuiderburen eten.

Ze worden daar immers eigenhandig geteeld, geschild en gesneden.
Ook gebruiken de meeste frietkotten niet gewoon frituurvet maar ongeraffineerd rundsvet of ossevet.Dit word ook wel Blanc de boeuf genoemd.Daarna worden ze zelf 2 keer gefrituurd.De eerste keer gaan ze ongeveer 6 minuten op 130-140 graden Celsius.En bij de 2de keer wanneer de mensen het dus bestellen dan worden ze ongeveer 3-5 minuten gebakken op 165-170 graden Celsius.

 

Hoe worden ze gemaakt?

De bintjes zoals de Belgen het noemen worden op een duurzame en innovatieve manier geteeld.
Het klimaat en de bodem in België zorgen voor de “echte” Vlaamse frieten.
België bevind zich in het hart van de Europese aardappelregio en daarom komen hier ook de lekkerste frieten vandaan.
De prijs en kwaliteit van de frieten zijn uitstekend en er ontstaat steeds weer vernieuwing.
Er word alles aan gedaan om te vernieuwen zodat je een ultieme ervaring hebt op je bord of in een klassieke puntzak.