Stoofgerechten

Loof onze stoof!

Delimiter

Veel Belgen koesteren warme herinneringen aan hoe vroeger op de stoof grote potten lekkers stonden te pruttelen. De tijden zijn veranderd, maar Baraque Friture wil graag die rol van centrale stoof terug opnemen. Met onze stoofgerechten is het samen eten van lekkere gerechten weer helemaal terug in!

Vlaams stoofvlees

Delimiter

Bestaat er een Belgischer gerecht dan dit? Nergens ter wereld is “less” zoveel “more” als bij ons fijne stoofvlees. Dat wordt bereid door aangestoofde en met bloem bestrooide ui te combineren met eersteklas rundsvlees. Het geheel wordt overgoten met Belgisch bier en gebonden door een met mosterd belegde peperkoek. Deze symfonie aan smaken laten we rustig pruttelen en kruiden we af met rozemarijn, thijm, peper en zout. De perfecte match met lekkere frietjes, witloofsla en romige mayonaise!

Vol au vent

Delimiter

Als we van iets vol zijn in België, is het wel van onze smakelijke vol-au-vent. Zeg niet ‘bouché a la reine’, want dat was een pasteihapje. Ga liever voor de echte Belgische versie met eersteklas gevogelte, champignons en gehaktballetjes. Deze topingrediënten worden gegaard in een romige bechamelsaus. Voor het evenwicht in bitterheid dienen we onze ‘vol-au’ op met een frisse toef cressonette en een partje citroen.

Balletjes in tomatensaus

Delimiter

Gehaktballen? Da’s een ‘plat pays’ waar wij Belgen altijd en overal op verlekkerd zijn. Balletjes-gerechten mogen dus niet ontbreken in Baraque Friture! Onze balletjes in tomatensaus worden volgens traditie gemaakt met selder, ui, het beste gehakt en de meest smaakvolle tomaten.

Luikse Balletjes

Delimiter

Dit gerecht met ballen komt uit Luik, de hometown van veel Belgische lekkernijen – denk maar aan de salade, wafels, siroop of niertjes. ‘Boulets à la Liégeoise’ of Luikse gehaktballen kenmerken zich door een dikke saus op basis van azijn, bier en Luikse siroop. Meestal wordt dit gerecht geserveerd met frietjes, daarom noemt men deze balletjes ook ‘Boulet Frites à la Liégeoise’ of kortweg ‘boulets frites’.

Kip Marengo

Delimiter

Deze klassieker onder de stoofpotten wordt bereid met kip in een eigenwijze tomatensaus. Dit gerecht werd voor de eerste maal op tafel gezet na de Slag bij Marengo, waar Napoleon de Oostenrijkers in 1800 versloeg. Een keizerlijke kok sloeg er aan het improviseren met kip, groenten én rivierkreeftjes. Met een lekkere stoofpot als resultaat. Maar kijk uit, er kan gevochten worden voor een extra portie!

Butcher Sausages

Delimiter

Topslager Luc De Laet uit Hove heeft voor ons een origineel en lekker nieuw frituurgerecht ontwikkeld. Heerlijke worstjes met mout, afgebakken en nadien verder traag gegaard in een heerlijke saus met ui, op smaak gebracht met een siroop op basis van Vedett IPA. Een echte signatuur schotel van de Baraque Friture, nu al een frituur klassieker in wording!

Bekijk de hele kaart

Welkom in onze Baraque Friture, maar vergis je niet…
« ceci n’est pas une friture! »

Op zoek naar iets lekkers?

Ontdek onze menu

Delimiter